Älgens förskola


Oktober 2017

Hej på Er alla,

så har hösten målat om hela naturen och vi njuter av omväxlande solsken och regnrusk, precis som det ska vara i oktober månad!

Och vilken höst! Vi startade terminen med ett härligt 25årsfirande, och alla medverkande föräldrar, barn och personal gjorde ett fantastiskt jobb under lördagens firande, den 26 augusti. GRATTIS till oss alla för att vi tillsammans driver runt Ljungbys bästa förskola!

Inskolningarna är genomförda, och vi hoppas att både nya barn och föräldrar känner sig trygga och välkomna in i vår verksamhet! Inskolningssamtal väntar, och önskar någon av Er utvecklingssamtal under höstterminen meddelar Du pedagogerna i barnets samlingsgrupp om det. Obligatoriska samtal väntar annars i vår. Vi har i skrivande stund full barngrupp, med 26 barn. Styrelsebeslutet om att ta in ett 27 barn kvarstår, och kan komma att ske i vår.

Arbetslaget känner Ni igen, vilket vi hoppas skapar trygghet och struktur. Vi är glada över att ha möjligheten att samarbeta med Rebecca, som kompletterat vårt arbetslag och vikarierar på 50% , främst under eftermiddagstid.

Vi hade god uppslutning på höstens inledande Föräldramöte, och vi tackar för Ert engagemang och intresse. Har Ni ideér eller synpunkter är Ni alltid välkomna att framföra dessa, gärna direkt till personalen eller till mig, alternativt per telefon eller mail.

Arbetslaget hade personalvård i form av Ryggövningar tillsammans med Martin Karlsson, sjukgymnast. Vi är så tacksamma och glada över att ha denna möjlighet att nyttja kompetensen i föreningen, för förskolans ändamål. STORT TACK!

Temaarbetet med Färg och Form har tagit fart, och sker utefter barnens förutsättningar på olika sätt i samlingsgrupperna. Vi arbetar medvetet med Barns inflytande, parallellt med detta.

Jag påminner Er om att lämna in omsorgsbehov för Höstlovet vecka 44, samt senare även för Jullovet (22 dec-8 jan), detta för att vi ska ha goda möjligheter att planera en väl anpassad verksamhet.

Fredagen den 25 November har personalen Utvärderings/utvecklingsdag, och verksamheten bedrivs enbart med Föräldrainsatser, vid behov. Vi ber Er om möjligt att ordna omsorg på annat sätt, för att underlätta för ev. föräldrainsatser.

Under vecka 44 kommer vi att ta emot ngr praktikanter, dels från högstadiet, men även från Barn och fritid. Detta enbart under ett par dagar.

 Föräldraenkäten gällande Likabehandling och förskolans bemötande av Er föräldrar är en viktig del i vårt förbättringsarbete. Vi ber Er som ännu inte lämnat enkäten, att göra det under vecka 42. Ni kommer senare i höst att få ta del av en sammanställning av resultatet.

Hösten kommer att rulla på i full fart – med aktiviteter, lek och lärande – och innan vi hinner blinka är vi framme i December, med allt vad det innebär:

Luciamorgon onsdagen den 13/12 kl: 07.00, med efterföljande grötfrukost för familjen. Även för grannar, mor/farföräldrar kl: 10.00, inmomhus.

Julfest 21 December kl: 9.30 för alla barn, med dans kring granen och Tomten på besök.

Hitta RÄTT – Hitta LÄTT: Förskolans info hittar Du innanför dörren, på kortsidan av ena torkskåpet. Veckoplaneringarna finner Du på väggen, mittemot, samt på Hemsidan. Föreningens/Föräldrainfo hittar Du på framsidan av ena torkskåpet. Ta för vana att kika lite extra, så håller Du Dig uppdaterad.

Ha en riktigt bra höst,

bunkra upp med varma filtar, tända ljus och regnkläder…

Mvh

Annette Svensson

förskolechef

Älgens förskola

 

 

 

 

Annette Svensson

förskolechef Älgens förskola